Chargestorm förhandsvisar DC-laddare för stadsmiljö

Senast uppdaterad 29 mars 2019

Möjliggör snabbladdning av elfordon där ytorna är begränsade

Norrköping, Sverige – 29 mars, 2019

I samband med Hannover Messe 2019, 1-5 april förhandsvisar Chargestorm sin nya DC-laddare för stadsmiljö. Laddaren är en snabbladdare med en effekt på 50kW vilket ger en körsträcka på drygt 25mil vid en timmas laddning.

”Det känns riktigt kul att kunna visa denna lösning för snabbladdning av elfordon i stadsmiljö. Vi har haft ett enormt intresse kring denna typ av laddare med utmaningen kring tillgänglighet och begränsade ytor för installation. Att vi dessutom kan koppla på smarta energilösningar och solceller mot detta system gör att den ligger än mer rätt i tiden” säger Jon Lind, CEO – CTEK Group

DC-laddaren liknar en traditionell gatubelysning fast med en utfällbar arm som sträcker CCS-kontakten över gångbanan som därmed blir fri för gående och cyklister. Laddningen sköts enkelt via den integrerade displayen på stolpen där statistik och information om aktuell laddning visas. Snabbladdarens kraftelektronik installeras i fastighetens el-rum och kan matas från ett energilager. Energilagret kan i sin tur ta in solenergi från närliggande tak. Energilagret utgör en buffert för elbilsladdningen och därmed undviks överbelastning av elnätet. När laddningen av elbilen är färdig fälls armen enkelt tillbaka mot stolpen, enheten smälter återigen in i omgivande miljö likt en lyktstolpe.

Chargestorm har redan fått in ett antal förhandsbokningar av nya DC-laddaren. Preliminär leverans för första enheterna är hösten 2019.

Snabbladdaren från Chargestorm är resultatet av ett projekt tillsammans med Ferroamp, No Picnic och med stöd från Energimyndigheten.

Om Chargestorm: Chargestorm är idag ett av Nordens ledande företag inom laddinfrastruktur för elfordon. Chargestorm levererar kompletta lösningar som inkluderar laddstationer, lastbalansering samt drift-och övervakning för elbilsladdning. Sedan Maj 2018 ingår Chargestorm inom CTEK Group.

För mer information, vänligen kontakta:
Daniel Forsberg, Marknadschef, Chargestorm, 011 – 333 0002
daniel.forsberg@chargestorm.se

 

 

Ladda ner mediapack

Är du intresserad av att köpa våra produkter eller få mer information?

Försäljning 011 - 333 00 02

Fler artiklar från laddningsguiden