Säker, snabb och tillförlitliga lösningar för elbilsladdning

Sedan 2009 har vi arbetar med hård- och mjukvara samt en egen produktlinje. Lösningarna sträcker sig från det enklaste fallet med en hemmaladdare med uppkoppling till komplexa installationer i parkeringshus med många laddstationer som kräver lastbalansering samt portal för övervakning och betallösningar. Oavsett hur ditt behov ser ut är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig att välja rätt.

Elbilsladdning för hemmet

Vår laddbox Chargestorm Connected är en säker, mångsidig och väldigt populär enhet för hemmaladdning. Laddboxen finns i flera olika varianter avseende effekt och funktion så att du kan hitta den modell som passar just ditt hem.

Elbilsladdning för bostadsrättsförening

I takt med antalet elbilar ökar väljer fler bostadsrättsföreningar att skaffa laddningsmöjligheter. Här är laddboxen Chargestorm Connected med dubbla Typ 2-uttag det perfekta valet.

Elbilsladdning för parkering

I parkeringshuset eller på parkeringsplatsen krävs en laddare som klarar tuffa förhållanden samtidigt som den ska vara lätt att använda. Här är laddaren CSR100 ett utmärkt val.

Elbilsladdning för företag

Fler tjänstebilar som laddas med el ställer krav på företag att erbjuda en effektiv laddning av bilen på arbetsplatsen. Vi har produkter och lösningar som löser företagens behov.

Lastbalansering med Chargestorm NanoGridTM

Illustration av lastbalansering

När flera elfordon laddar samtidigt

Lastbalansering behövs vid risk för överlast i det lokala elnätet när många fordon laddar samtidigt. Vid risk för överbelastning beordrar systemet automatiskt laddstationerna att sänka laddströmmen eller tillfälligt stänga av laddningen helt.

Prioritering av viktig utrustning

Med vår lösning för lastbalansering kan man relativt enkelt instruera systemet vilken teknisk utrustning som ska prioriteras om laddströmmen måste sänkas. I ett parkeringshus med många pågående laddningar är exempelvis belysning och hissar prioriterade.

Enkelt att installera i fastigheten

Systemet mäter på servisen som kommer in till fastigheten och har kontroll på effektuttaget i laddstationerna. Allt vår lösning behöver veta är storleken på huvudsäkringarna för fastigheten för att garantera stabiliteten i fastighetsnätet.

Charge Portal

Charge Portal:

Molnbaserad webbportal för tjänster kring laddstationer

Oavsett om du är en elbilsförare som laddar ditt fordon och vill se statistik, elektriker som installerar laddstationer eller en administratör som hanterar betalning av elfordonsladdning kommer du att bli nöjd med Charge Portal. Med Charge Portal kan du ta bort och lägga till användare, administrera RFID-taggar, exportera data, se förbrukningsstatistik, hantera schemaläggning, se status från samtliga era laddstationer m.m.

Laddsessioner
Se antal aktiva laddsessioner, övervaka specifika ladduttag, styr effekt m.m.

Service
Felrapportering och diagnos via fjärruppkoppling, slipp dyra servicebesök

Uppdateringar
Uppdatering av våra styrkort kan ske på distans, alltid uppdaterad mjukvara

Statistik och användare
Följ upp hur enheterna används och administrera användare, RFID-taggar, schemaläggning m.m.

App-styrning via mobilen

Få full kontroll över hur och när din elbil ska laddas. App-styrning av Chargestorm Connected finns både till Android och iOS. Appen hittar du genom att söka på ”Taking charge”.

Chargestorm Connected App

RFID-tag för betalning av laddning av elbil

Styr laddningen med RFID-taggar:

Full koll på vem som får ladda

Ett väldigt smidigt sätt att styra vem som får ladda och på vilket uttag är att använda sig av RFID-taggar. Med hjälp av Charge Portal kan man administrera användare och vilken RFID-tagg som ska kopplas till denna person. Statistik kring tid för laddning, förbrukad energi etc. lagras i Charge Portal och man kan sedan exportera denna data om man så vill.

Skulle en tagg tappas bort är det ingen fara, serienumret raderas enkelt i Charge Portal och ersätts med en ny tagg. Visst låter det smidigt? RFID-taggar kan köpas i vår webbshop eller beställas direkt ihop med våra laddstationer som har stöd för RFID.

Är du intresserad av att köpa våra produkter eller få mer information?

Lena Follin, säljare på Chargestorm

Försäljning
011 – 333 00 02