Hemmet

Borta bra – men hemmaladdat är bäst

Som privatperson kan det kännas svårt att välja rätt laddningslösning, det finns många produkter på marknaden där både kvalité och prestanda varierar stort. Vår populära laddningslösning heter EVA laddbox och passar väldigt bra till hemmet. EVA finns i tre färdiga utföranden så att du enkelt kan hitta den modell som passar just ditt hem, från den enkla varianten ”Start” till den avancerade ”Connected”. Vi har dessutom duktiga samarbetspartners/installatörer som kan hjälpa dig att få allt på plats. Enkelt, eller hur?

Ikon laddstation

All säkerhet inbyggd

EVA laddbox uppfyller självklart samtliga säkerhetsbestämmelser och standarder inom elbilsladdning och har inbyggd säkring och jordfelsbrytare (Typ B eller Typ A + DC-läckage detektor.

Ikon laddstation

EVA laddbox – tre modeller

Välj mellan modellerna EVA Connected, EVA Protected och EVA Start för att få de funktioner som just du behöver. Är du osäker på vilken variant som passar dig och din bil bäst hjälper vi gärna till.

Ikon laddstation

Smart laddbox

Med EVA Connected har du möjlighet att koppla upp laddboxen till vår app Charge the Car och ChargePortal för full koll på förbrukningsdata och statistik. Vår lastbalansering för hemmet med EVA Connected har dessutom blivit väldigt populär.

EVA Wallbox

EVA laddbox:

Marknadens modernaste laddbox

Effektiv laddning

Snabb och kraftfull laddbox med effekt upp till 22kW, dubbla Typ 2-uttag/fasta laddkablar, RFID samt uppkopplingsbar mot portal

Högsta säkerhet

Utrustad med inbyggd säkring och jordfelsbrytare (Typ A + DC-läckage detektor) samt MID-Godkänd energimätare

Lastbalansering

Med vår lastbalansering för hemmet till EVA Connected slipper du oroa dig för att huvudsäkringen ska gå, effekten på laddaren ställs ned automatiskt.

Upptäck EVA laddbox

Lastbalansering hemma med Chargestorm NanoGridTM

Med modellen EVA Connected har du ett inbyggt stöd för lastbalansering när du vill ladda bilen hemma. Lösningen innebär att en energimätare monteras vid den inkommande matningen som håller koll på vad huset drar och huvudsäkringens storlek. Från energimätaren dras sedan en mod-bus slinga till laddboxen.

Nu fungerar lastbalanseringen automatiskt och bilens laddning anpassas och optimeras hela tiden beroende på hur mycket effekt som huset drar. Med vår lösning för lastbalanseringen skyddas hemmets elnät från överbelastning samtidigt som du får en effektiv laddning.

Beskrivning av hur lastbalansering elbilar hemma fungerar
Ladda elbil med RFID-tagg

Trygg support

En marknadsledande laddlösning kräver självklart en riktigt bra supporttjänst, vi finns här med egen support om något skulle inträffa. Eftersom vi själva har utvecklat både hård- och mjukvaran i vår laddare kan vi effektivt hjälpa våra kunder. Via vår molnbaserade webbportal Charge Portal har vi möjlighet att fjärruppgradera din miljö och snabbt ge support.

Service av laddstationer för elbil

Hjälp med installationen

Även om monteringen och installationen av EVA är relativt enkelt måste den enligt elsäkerhetslagen utföras av en behörig elektriker. För att göra det enkelt för dig som kund har vi skaffat lokala samarbetspartners över hela landet som är utbildade på våra produkter och som snabbt kan hjälpa dig att få din laddbox på plats.

App-styrning via mobilen

Få full kontroll över hur och när din elbil ska laddas. App-styrning av ”EVA Connected” finns både till Android och iOS. Appen hittar du genom att söka på ”Taking charge”.

EVapp App for EVA Wallbox

Are you interested in buying our charging solutions, or would you like more information?

Lena Follin, säljare på Chargestorm

Lena Follin

Salesperson
+46 (0)11-333 00 02
lena@chargestorm.se

Vanliga frågor om att skaffa laddstation hemma

Klarar vårt elsystem av en laddstation?

Troligtvis är det inga problem, en behörig elektriker kan dock behöva gå igenom vilka andra förbrukare som finns samt hur det ser ut med storlek på er huvudsäkring. I vissa fall kan man behöva lägga sig på en något lägre nivå, till exempel 1-fas 16A (3,7kW). Finns det mer effekt effekt att tillgå kan en laddbox med 3-fas 16A vara ett bra val, denna ger en effekt på 11kW och medför en betydligt snabbare laddning i hemmet. Värt att notera är att det är bilen som sätter begränsningen, det är inte alla bilar som klarar av 3-fas laddning. Vill man framtidssäkra sig kan det trots allt vara en god idé att redan nu satsa på en laddbox med 3-fas 16A även om nuvarande bil bara kan ta emot 1-fas 16A. Man kan aldrig ha en ”för bra” laddstation, effekten styrs automatiskt ned till det som är max för bilen.

Hur ska jag tänka kring säkerhet med säkring och jordfelsbrytare?

Vår laddbox EVA har i serien ”Protected” och ”Connected” all säkerhet inbyggt direkt i enheten för din trygghet. Detta innebär att säkring och jordfelsbrytare finns på plats redan från start vilket innebär en enklare och billigare installation. När det gäller jordfelsbrytare använder vi den nya standarden som innebär jordfelsbrytare Typ A + DC-läckage detektor. Funktionen med denna handlar om att hantera DC-läckströmmar som kan gå åt ”fel håll”, alltså från bilen tillbaka ut på elnätet.

Hur monteras laddboxen och av vem?

I standardutförande monteras EVA mot en vägg med 4st skruvar, som tillval finns ett stolpmonteringskit som gör att EVA går att montera på ett 60mm rör. All installation måste utföras av en behörig elektriker enligt elsäkerhetslagen (2016:732).

Vem får söka bidrag/villkor för ladda-hemma-stödet?
 • Privatperson
 • Installeras på en fastighet som den som ansöker om
  bidraget äger eller innehar med nyttjanderätt
 • Installeras efter den 1 januari 2018
 • Enheten skall vara förberedd för elmätning och debitering av elkostnad och utrustas med minst de uttag eller anslutningsdon för elfordon av typ 2 som beskrivs i standarden EN 62196-2 eller av typ Combo 2 som beskrivs i standarden EN 62196-3.
 • Installeras av ett sådant elinstallationsföretag eller en sådan elinstallatör som avses i elsäkerhetslagen (2016:732)
 • Bidragsberättigande kostnader är de material- och arbetskostnader som behövs för att installera laddningspunkten, såsom kostnader för laddbox och
  framdragning av el.
Vad behövs förutom laddbox? Tillkommer det några kostnader?

I vår serie ”Protected” och ”Connected” finns alla funktioner och säkerhet inbyggt direkt i enheten, detta gör att installationen oftast blir enkel och smidig. Många gånger är vår laddbox EVA och en elektriker allt som behövs för att komma igång. Våra enheter har inte några extra kostnader eller abonnemangstjänster efter köpet, du köper och äger din enhet.

Varför ska jag välja en laddbox från Chargestorm?

Chargestorm är en marknadsledande aktör inom elbilsladdning som har funnits på marknaden sedan 2009. Vi utvecklar mjukvara och hårdvara på egen hand, av detta tillverkar vi sedan en laddbox eller laddstation för elbilar och laddhybrider. Våra enheter kännetecknas av hög kvalitet och god driftsäkerhet, vi är också stolta över all den teknik och säkerhet som byggs in direkt i våra enheter från start.

I vårt uppkopplade nätverk har vi över 1,1 miljoner laddningar loggade, tack vare detta har vi skaffat oss en gedigen erfarenhet och kunskap inom området.

Vilken serie/version av er laddbox ska jag välja?

EVA finns i 2st utföranden som är godkända enligt ladda-hemma-stödet.

 • EVA Connected – Denna laddbox passar dig som vill ha alla säkerhetsfunktioner på plats såsom säkring och jordfelsbrytare (Typ B eller Typ A + DC-läckage detektor). Enheten går även att koppla upp och möjlighet till att begränsa/styra laddning via en RFiD-tagg. EVA Connected har även app-styrning för en smidig hantering och åtkomst till statistik. Vi rekommenderar alltid att koppla upp EVA Connected via ethernet-kabel (nätverkskabel) då detta är stabilare än t.e.x. 3G-router. EVA Connected har även en inbyggd MID-godkänd energimätare.
 • EVA Protected – Denna laddbox passar dig som på ett säkert sätt vill ladda din elbil eller laddhybrid. Alla funktioner för elbilsladdning och säkring och jordfelsbrytare (Typ B eller Typ A + DC-läckage detektor) finns inbyggt direkt i enheten. EVA Protected har även en inbyggd MID-godkänd energimätare.
Har ni några referensbilder från andra kunder?

Absolut! Vi har massor. Besök gärna vårt populära Instagram-konto, där har vi samlat över 300 inlägg kring elbilsladdning och våra enheter. Glöm inte att följa oss, vi uppdaterar vårt konto löpande med nya bilder och referenser. Gå in på Instagram och sök efter ”@chargestorm”, har du inte Instagram skaffar du detta kostnadsfritt snabbt och smidigt via din mobil. Appen laddar du hem via App Store eller Google Play.

Var ska jag göra av min laddkabel när boxen inte används?

Vi rekommenderar våra kunder att köpa till vårt väggfäste där du enkelt klickar i din kabel efter slutförd laddning. Det går även bra att ”hänga” kabeln runt laddboxen även om detta kan medföra ett ökat slitage. Att låta kabeln ligga på golvet ska man i största mån undvika.

Vad kostar er laddbox?

Priserna börjar från 5.995:- ex. moms, men för att svara bättre på denna fråga behöver vi komma fram till vilken enhet och specifikation som passar dig bäst. Läs gärna igenom vår FAQ nedan och ladda sedan hem vår EVA-broschyr längst ner på denna sida.

Efter det att du har kommit fram till en lämplig produkt/nivå som stämmer överens med dina önskemål antecknar du önskat artikelnummer från vår broschyr, glöm inte eventuella tillval du önskar. Du är varmt välkommen att skicka en förfrågan på pris och leveranstid till sales@chargestorm.se. Du kan självklart även nå oss på telefonnummer 011 – 333 0002

Vad menas med Typ 1 och Typ 2? Vad gäller mot bil och laddstation?

EU-Standarden för laddning via Mode 3 (läs mer om detta nedan) är satt till Typ 2 på både laddstationens uttag och bilens uttag vilket på sikt kommer att förenkla för alla. På en laddstation som har ett uttag (ej fast laddkabel) är det alltid ett så kallat Typ 2-uttag. Mot bilen finns det 2st olika varianter av kontakter, Typ 1 och Typ 2. De flesta biltillverkare har idag gått över till att ha ett Typ 2-uttag på bilarna, för dagen är det egentligen bara Mitsubishi Outlander PHEV och Nissan Leaf som har Typ 1 mot bilen*.

*Med reservation för att detta troligen kommer att ändras till Typ 2.

Hur skyddar jag min laddbox mot att obehörig kan ladda?

Det enklaste sättet för detta är att använda en RFiD-tagg. På vår enhet ”Connected” är detta standard, det enda du köper till är en RFiD-tagg. Våra övriga varianter av EVA; ”Start” & ”Protected” stödjer ej RFiD.

Hur stort bidrag kan jag få inom ladda-hemma-stödet?

Bidraget omfattar både installation och laddbox med förbehåll om att samtliga krav uppfylls (läs vår FAQ). Som privatperson kan du få upp till 50% av den totala investeringskostnaden (installation + laddbox) och maxbeloppet för bidraget är 10.000:- ink. moms. Fast installation och en behörig elektriker krävs. Om du köper en laddbox och installation för exempelvis 20.000:- ink. moms kan du få upp till 10.000:- ink. moms i bidrag från Naturvårdsverket. Värt att notera är att det är upp till 50% i bidrag vilket gör att din ansökan kommer att granskas av Naturvårdsverket, vi kan därför inte garantera ett exakt belopp eller procentuell summa.