Hemmet

Borta bra – men hemmaladdat är bäst

Som privatperson kan det kännas svårt att välja rätt laddningslösning, det finns många produkter på marknaden där både kvalité och prestanda varierar stort. Vår mest populära laddlösning heter Chargestorm Connected och passar väldigt bra till hemmet. Laddboxen finns  i flera olika varianter avseende effekt och funktioner, vi hjälper dig gärna av välja rätt variant. Vi har dessutom duktiga samarbetspartners/installatörer som kan hjälpa dig att få allt på plats. Smidigt, eller hur?

Ikon laddstation

All säkerhet inbyggd

Chargestorm Connected uppfyller samtliga säkerhetsbestämmelser och standarder inom elbilsladdning. Enheten har inbyggd säkring, energimätare och jordfelsbrytare (Typ A + DC-läckage detektor).

Ikon laddstation

Chargestorm Connected

Välj mellan en rad olika varianter av vår laddbox för att få de funktioner och effekt som just du behöver. Glöm inte lastbalansering för extra smidig laddning!

Ikon laddstation

Smart laddbox

Med Chargestorm Connected har du möjlighet att koppla upp laddboxen till vår app Taking Charge. Appen ger full styrning av enheten samt statistik kring din laddning.

NJORD GO

Portabel, smart och väldigt enkel att använda. Med på resan eller hemma.

Portabel laddbox

Portabel laddbox med effekt upp till 11kW via röd CEE-plugg. Uppkopplad enhet med en smidig app-styrning.

All säkerhet inbyggd

Utrustad med inbyggd säkring, jordfelsbrytare, DC-läckage detektor och en krets för energimätning.

Full koll på effekten

Laddeffekten på Njord ställs enkelt in via vår app. Via appen ser man tydligt vilket effekt enheten laddar med och kan justeras efter behov.

Upptäck NJORD GO

Lastbalansering hemma med Chargestorm NanoGridTM

Med Chargestorm Connected kan du välja till lastbalansering för laddning hemma. Lösningen innebär att en energimätare monteras vid den inkommande matningen som håller koll på vad huset drar och huvudsäkringens storlek. Från energimätaren dras sedan en mod-bus slinga till laddboxen.

Nu fungerar lastbalanseringen automatiskt och bilens laddning anpassas och optimeras hela tiden beroende på hur mycket effekt som huset drar. Med vår lösning för lastbalanseringen skyddas hemmets elnät från överbelastning samtidigt som du får en effektiv laddning.

Beskrivning av hur lastbalansering elbilar hemma fungerar

CHARGESTORM CONNECTED

Smart och uppkopplad laddbox. Även med dubbla Typ2-uttag eller laddkablar

Kraftfull laddbox

Kraftfull laddbox med effekt upp till 22kW, även med dubbla Typ2-uttag eller laddkablar

All säkerhet inbyggd

Utrustad med inbyggd säkring, jordfelsbrytare, MID-godkänd energimätare och DC-läckage detektor.

Lastbalansering

Med vår lastbalansering för hemmet slipper du oroa dig för att äventyra huvudsäkringen, effekten på laddaren ställs ned automatiskt.

Upptäck CHARGSTORM CONNECTED
Ladda elbil med RFID-tagg

Trygg support

En marknadsledande laddlösning kräver självklart en riktigt bra supporttjänst, vi finns här med egen support om något skulle inträffa. Eftersom vi själva har utvecklat både hård- och mjukvaran i vår laddare kan vi effektivt hjälpa våra kunder. Via vår molnbaserade webbportal Charge Portal har vi möjlighet att fjärruppgradera din miljö och snabbt ge support.

Service av laddstationer för elbil

Hjälp med installationen

Även om monteringen och installationen av Chargestorm Connected är relativt enkel måste den enligt elsäkerhetslagen utföras av en behörig elektriker. För att göra det smidigt för dig som kund har vi skaffat lokala samarbetspartners över hela landet som är utbildade på våra produkter och som snabbt kan hjälpa dig att få din laddbox på plats.

App-styrning via mobilen

Få full kontroll över hur och när din elbil ska laddas. App-styrning av Chargestorm Connected finns både till Android och iOS. Appen hittar du genom att söka på "Taking charge".

Chargestorm Connected App

Är du intresserad av att köpa våra produkter eller få mer information?

Lena Follin, säljare på Chargestorm

Försäljning
011 - 333 00 02

Vanliga frågor om att skaffa laddstation hemma

Klarar vårt elsystem av en laddstation?

Troligtvis är det inga problem, en behörig elektriker kan dock behöva gå igenom vilka andra förbrukare som finns samt hur det ser ut med storlek på er huvudsäkring. I vissa fall kan man behöva lägga sig på en något lägre nivå, till exempel 1-fas 16A (3,7kW). Finns det mer effekt effekt att tillgå kan en laddbox med 3-fas 16A vara ett bra val, denna ger en effekt på 11kW och medför en betydligt snabbare laddning i hemmet. Värt att notera är att det är bilen som sätter begränsningen, det är inte alla bilar som klarar av 3-fas laddning. Vill man framtidssäkra sig kan det trots allt vara en god idé att redan nu satsa på en laddbox med 3-fas 16A även om nuvarande bil bara kan ta emot 1-fas 16A. Man kan aldrig ha en ”för bra” laddstation, effekten styrs automatiskt ned till det som är max för bilen.

Hur ska jag tänka kring säkerhet med säkring och jordfelsbrytare?

Chargestorm Connected har all säkerhet inbyggt direkt i enheten för din trygghet. Detta innebär att säkring och jordfelsbrytare finns på plats redan från start vilket innebär en enklare och billigare installation. När det gäller jordfelsbrytare använder vi den nya standarden som innebär jordfelsbrytare Typ A + DC-läckage detektor. Funktionen med denna handlar om att hantera DC-läckströmmar som kan gå åt ”fel håll”, alltså från bilen tillbaka ut på elnätet.

Hur monteras laddboxen och av vem?

I standardutförande monteras Chargestorm Connected mot en vägg med 4st skruvar, som tillval finns ett stolpmonteringskit som gör att den går att montera på ett 60mm rör. All installation måste utföras av en behörig elektriker enligt elsäkerhetslagen (2016:732).

Vad behövs förutom laddbox? Tillkommer det några kostnader?

Chargestorm Connected har alla funktioner och säkerhet inbyggt direkt i enheten, detta gör att installationen oftast blir enkel och smidig. Många gånger är vår laddbox och en elektriker allt som behövs för att komma igång. Våra enheter har inte några extra kostnader eller abonnemangstjänster efter köpet, du köper och äger din enhet.

Varför ska jag välja en laddbox från Chargestorm?

Chargestorm är en marknadsledande aktör inom elbilsladdning som har funnits på marknaden sedan 2009. Vi utvecklar mjukvara och hårdvara på egen hand, av detta tillverkar vi sedan en laddbox eller laddstation för elbilar och laddhybrider. Våra enheter kännetecknas av hög kvalitet och god driftsäkerhet, vi är också stolta över all den teknik och säkerhet som byggs in direkt i våra enheter från start.

I vårt uppkopplade nätverk har vi över 1,1 miljoner laddningar loggade, tack vare detta har vi skaffat oss en gedigen erfarenhet och kunskap inom området.

Har ni några referensbilder från andra kunder?

Absolut! Vi har massor. Besök gärna vårt populära Instagram-konto, där har vi samlat över 600 inlägg kring elbilsladdning och våra enheter. Glöm inte att följa oss, vi uppdaterar vårt konto löpande med nya bilder och referenser. Gå in på Instagram och sök efter ”@chargestorm”, har du inte Instagram skaffar du detta kostnadsfritt snabbt och smidigt via din mobil. Appen laddar du hem via App Store eller Google Play.

Var ska jag göra av min laddkabel när boxen inte används?

Vi rekommenderar våra kunder att köpa till vårt väggfäste där du enkelt klickar i din kabel efter slutförd laddning. Det går även bra att ”hänga” kabeln runt laddboxen även om detta kan medföra ett ökat slitage. Att låta kabeln ligga på golvet ska man i största mån undvika.

Vad kostar er laddbox?

Priserna börjar från 5.995:- ex. moms, men för att svara bättre på denna fråga behöver vi komma fram till vilken enhet och specifikation som passar dig bäst. Läs gärna igenom vår FAQ och produktblad. Du är varmt välkommen att skicka en förfrågan på pris och leveranstid till sales@chargestorm.se. Du kan självklart även nå oss på telefonnummer 011 – 333 0002

Vad menas med Typ 1 och Typ 2? Vad gäller mot bil och laddstation?

EU-Standarden för laddning via Mode 3 är satt till Typ 2 på både laddstationens uttag och bilens uttag vilket på sikt kommer att förenkla för alla. På en laddstation som har ett uttag (ej fast laddkabel) är det alltid ett så kallat Typ 2-uttag. Mot bilen finns det 2st olika varianter av kontakter, Typ 1 och Typ 2. De flesta biltillverkare har idag gått över till att ha ett Typ 2-uttag på bilarna.

Hur skyddar jag min laddbox mot att obehörig kan ladda?

Det enklaste sättet för detta är att använda en RFiD-tagg. Det är standard på Chargestorm Connected. Det enda du köper till är en RFiD-tagg. Du kan även styra åtkomsten av din laddbox via vår App.